ELEKTROD PASTASI

Elektrot pastası, demir, demir dışı metalurji ve kimya endüstrisindeki elektrikli termal fırınlarda sürekli kendinden fırınlamalı elektrotlar (Soderberg elektrotları) oluşturmak için kullanılır.

Özellikler Ölçü birimleri Tipik değerler*
Sınıf A C
Pişmemiş macun
Akışkanlık katsayısı 1.6-2.8 1.8-2.8
Uçuculuk % 13 13
Demirin kütle yüzdesi % 0.50 0.50
Silikonun kütle yüzdesi % 1.40 1.40
Fosforun kütle yüzdesi % 0.012 0.012
Kül içeriği % 5 5
Pişmiş Macun
Kütle yoğunluğu g/cm3 1.46 1.46
Kül içeriği % 6 6
Kopma mukavemeti MPa 2.5 2.7
Gerçek yoğunluk g/cm3 1.89 1.90
Sıkıştırma gücü MPa 25 26
Özel elektrik direnci µОhm•m 80 75
Isı iletkenliği W/m•K 2.4 2.7

Yukarıdaki değerler ortalama değerlerdir ve bir şartname oluşturmazlar

Tüketicinin talebi üzerine, akışkanlık katsayısı ± 0,2 doğrulukla 1,6 ila 2,8 arasında ayarlanabilir, örneğin Cf = 1,8 ± 0,2

Elektrot macunu briketlerinin boyutu ve şekli kalıpların şekline bağlıdır:

– küçük briketler (SBEP):

No. Ortalama boyutlar, mm Ortalama Ağırlık, kg
1 ~105 ~90 ~70 ~0.7
2 ~75 ~80 ~60 ~0.32

– – büyük silindirik bloklar (LBEP):

No. Adı Çap, mm Yükseklik, mm Ortalama Ağırlık, kg
1 LBEP dia. 500х850 dia. 500±20 850+50 ~270
2 LBEP dia. 600х910 dia. 600±20 910+50 ~430
3 LBEP dia. 900х1000 dia. 900±30 1000+50 ~1010

SBEP ve LBEP bloklarının geometrik boyutları ve ağırlığı (yük kaldırma mekanizmalarına sahip kavrama blokları için iki çift geçmeyen (kör) deliklerin konumlandırılması dahil) ekipmana bağlıdır ve reddetme değerleri olarak kabul edilmez. LBEP soğutma sırasında macunun büzülmesinden sonraki boşluklar düzenlenmez.

ADDRESS
19 Mayis Mah. Şemsettin Günaltay Cad. Güneşli Sok. No:2 D:5 Kazasker Kadıköy / İstanbul 34736

TELEPHONE
+90 216 355 72 04

FAX
+90 216 355 72 48

MAIL
mureks@mureks.com.tr